RECOMANACIONS PER ADOPTAR EN ELS MENÚS DE MENJADOR

08/03/2021

Noves recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat mitjançant La Guia d'Alimentació en l'etapa escolar.

Hola famílies,

Primer de tot gràcies per participar en aquest procés participatiu que engeguem per tal de decidir com volem que siguin els menús que s'oferiran ben aviat a l'escola.

Primer, pels que no vàreu assistir a l'última reunió de l'AMPA, explicar-vos que el l Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya defineix els criteris de freqüència de consum de grups d’aliments mitjançant La Guia d’Alimentació en l’etapa escolar.  L’última versió publicada el darrer trimestre del 2020 la trobareu a continuació:

LA GUIA D'ALIMENTACIÓ EN L'ETAPA ESCOLAR

En aquest sentit l'empresa Serunion, que és qui actualment porta la gestió del nostre servei de menjador, ha analitzat a fons la nova guia i ha vist que hi ha algunes recomanacions que podríem adoptar. Per això ens proposa la possibilitat d'adoptar aquestes mesures, bé tenint en compte el 50 % de les recomanacions o bé tenint en compte el 100% de les recomanacions.

Com a AMPA ens agradaria evolucionar el menú actual cap a l’acompliment del 100% de les recomanacions i per això ens agradaria tenir el màxim suport de part de les famílies de l'escola. L'objectiu que pretenem és que els nostres infants tinguin uns hàbits saludables per a tota la vida.

Entenem també que és una qüestió prou important com perquè tothom qui ho vulgui pugui dir-hi la seva. A continuació us adjuntem 3 menús (roda de 6 setmanes). Un és l'actual, l'altre té en compte el 50% de les recomanacions i l'altre el 100 % de les recomanacions. Us demanem que us els mireu en calma i que contesteu aquest petit formulari que trobareu a continuació. Deixarem fins el divendres 19 de març per contestar-lo, farem un buidatge de les respostes i decidirem, en funció d'aquestes, quin menú oferirem. Bàsicament us demanem que trieu un dels 3 menús, però us deixem un apartat d'observacions perquè hi pugueu aportar el que us sembli convenient. Potser triaríeu un o altre menú amb alguna petita variació i és aquí on ho podeu exposar.

Adjuntem també un document molt gràfic de les noves recomanacions que marca la Guia d'Alimentació en l'etapa escolar.

Gràcies per la vostra participació.